luni, 6 octombrie 2014

POVESTEA ALCHIMISTULUI

     Scrierea unei povești nu e o treabă chiar așa simplă însă am pornit cu mult curaj din dorința de a împărtăși cu voi ceea ce am trăit și simțit când am aflat această poveste fascinantă.

        Este povestea Bătrânului Alchimist, cel ce a reușit să transforme nu numai materia dar mai ales sufletele celor pe care i-a atins. Laboratorul său care seamănă cu cel al Lui Dumnezeu este la fel de misterios și greu de înțeles de noi, cei care nu am atins acest nivel de iluminare ce-i permite să modeleze materie și spirit în același timp, care de fapt e tot materie, materia Lui Dumnezeu. Noi nu suntem altceva decât parte din materia cu care Creatorul se joacă de mulți eoni din dorința sa de a se descoperi din ce în ce mai mult pe Sine. 
        În fiecare seară, după ce trage obloanele ferestrelor ca să nu mai fie deranjat de vreun musafir nepoftit dar mai ales de Mândra Lună, care de fiecare dată vrea să intre în atelierul Alchimistului, începe să modeleze, să recreeze ceea ce este deja creat, să alchimizeze și să transforme din frumos în și mai frumos, din bun în și mai bun, din luminos în și mai luminos, din brut în rafinat, din materie necreată în materie recreată. 

        Ea, cea care parcă de ciudă după aceea se ascunde după nori, Luna care veghează pentru noi noaptea, vrea să știe ce meșterește Batrânul în atelierul său. 
       Până și Luna este invidioasă pe el, cel care poate transforma orice în orice. Eu în schimb nu sunt doar vreau să stiu să fac la fel și cu siguranță voi afla, daca merit bineînțeles, nu de alta dar nu vreau să se piardă acestă străveche artă divină. 
       În seara asta pare cam obosit și fără chef de lucru, oare de ce? S-a așezat pe scăunelul său cu trei picioare, făcut din lemn de tei, moale și totuși rezistent. Își mângâie genunchii cu palmele sale mari si totuși delicate. Ochii săi privesc parcă în gol obosiți, barba albă și aspră lucește în lumina opaițului care parcă și el a obosit să mai lumineze cămăruța mică și plină de mister dar și de vrajă. 
      
          
           

duminică, 21 septembrie 2014

Cum începe povestea...

       Ziua și-a luat rămas bun lăsându-ne în grija ei. Pentru mulți noaptea este un adevărat tărâm misterios, un tărâm de poveste. E întuneric sau ... ? Stăpână devine Luna, care nu numai că luminează dar mai și transmite sau mai bine zis amplifică misterul nopții. 

      El, în schimb nu e afectat nici de întuneric nici de mister și nici de lună, El doar este, singur și tăcut în cămăruța lui simplă și întunecoasă, mai întunecoasă decât însăși noaptea. Sau cel puțin așa o percep eu. Inspiră un sentiment de reținere să nu zic de teamă. De aceea, stau deoparte și observ cât pot de peste gardul mic și șubred din lemn aproape putred. Mister, liniște și măreție, da, o măreție reținută dar curioasă. 
     
     Tare mult aș vrea să intru dar... mai aștept, poate mă cheamă. Hmm, îmi vine să râd, cum să mă cheme când nici nu mă știe? Când nici nu exist pentru el. 
- Răbdare, imi strigă vocea, da e vocea mea interioară. Nu a venit încă timpul sa te arăți. Chiar și un discipol are nevoie de răbdare. 

     Da, are dreptate, să am răbdare. Dar ce fac până atunci? Hmm, mă duc acasă și mă scufund în citit. Gata pe ziua de azi.